Niinhän se taas alkoi lomien jälkeen taas tohinat. Tämä valtuustokausi on itselleni ensimmäinen. Vähän tunnelmia ensimmäisestä vuodestani:

Ensimmäinen vuosi meni monia asioita ihmetellessä ja tutustuessa kunnallispolitiikan kiemuroihin ja sääntöihin. Uusia kasvoja, uusia nimiä, uusia titteleitä, niissä on riittänyt opeteltavaa. Kokouskäytännöt, hallintosääntö, talous, termistö… aikamoisia asioita opeteltavaksi. Puoluepolitiikka, valtuustoryhmät, valiokunnat, valtuusto, hallitus… edelleen lisää opeteltavaa. Sitä, kun on tällainen asioita monelta kantilta pohdiskeleva, tuntui, että kysymyksiä oli enemmän kuin vastauksia. Välillä tuntui, että pääsenköhän tähän kuntajunaan ollenkaan mukaan vai roikunko kaksin käsin viimeisen vaunun ovenkahvassa huutaen, että odottakaa!

Heti alussa meille järjestettiin Hollolan kunnan toimesta perusteellista perehdytystä ja materiaalia, johon pystyy palaamaan aina tarvittaessa. Oman puolueen konkarit ovat ottaneet asiantuntevaan hoivaansa ja pitäneet huolta, että tällainen raakilekin on pikkuhiljaa kypsymässä. Oma tiedonhalu ja tekemisen ilo ovat myös helpottaneet asioiden edetessä. Hyvää lisätukea on tullut myös muiden puolueiden samassa tilanteessa olevilta ja myös tutuilta konkareilta. Yhteisellä asiallahan tässä kuntalaisten puolesta ollaan ja yhteistyöllä saavutetaan parempia tuloksia.

Aikamoisia luottamuspaikkoja olen saanut kunnanvaltuutetun lisäksi hoitaakseni: hyvinvointivaliokunnan varapuheenjohtaja, kunnanhallituksen varajäsen, elinvoimavaliokunnan varajäsen, Hollolan perussuomalaisten hallituksen jäsen ja rahastonhoitaja ja näiden lisäksi muitakin pienempiä luottamustoimia. On tunne, että panostukseeni ja asioiden hoitamiseeni luotetaan. Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäinen puhe valtuuston kokouksessa jännitti aikalailla. Otin tuekseni entisen työni tuoman ”opettajaroolin”, ja hyvinhän siitä selvittiin.

Isoja asioita on aloitettu, käsitelty ja joitakin päätettykin, kuten kuntastrategia, kunnallisvero, kierrätyspuiston selvitys, Ladec. Mutta isoja asioita tulee taas tulevan vuoden aikana käsittelyyn ja päätettäväksi mm. tuulivoima, Keski-Hollolan koulut puhuttavat varmasti, talousasioita, ja kyllä olen pyytänyt selvitettäväksi tämän syksyn koulukuljetussotkun… Se, jos mikä, on katastrofi, joka ei saa toistua!
Eteenpäin mennään ja olen minä jo siihen junaan sisälle päässyt.

Pia Salo
Hollola 3.9.2018